FAQs & Tips /Beglazing/Wat is gelaagd veiligheid glas?

Terug

Wat is gelaagd veiligheid glas?

Gelaagd veiligheid glas is voorzien van een doorzichtige folie tussen het glas. Deze folie zorgt ervoor dat als het ruit zou breken door bijvoorbeeld een inbreker, het ruit wel breekt maar in plaats van uitéén te vallen, blijft het ruit aan elkaar vast zitten.

U kunt er voor kiezen om een enkel gelaagd ruit te nemen of een dubbel gelaagd ruit. Enkel houdin dat het binneste of het buitenste ruit is voorzien van folie tussen het glas. Bij dubbel gelaagd veiligheid glas zijn beide ruiten voorzien van folie tussen het glas.

Hoe kunt u zien of in uw offerte gelaagd veiligheidsglas is opgenomen?
Het kan tekstueel bij de specificaties van het glas worden opgenomen. Daarin staat dan bijvoorbeeld dat merk A enkel of dubbel gelaagd veiligheidsglas bevat. Een andere manier hoe dit beschreven kan zijn is voor enkel gelaagd veiligheid glas 33.1-15-4 of dubbel gelaagd veiligheid glas 33.1-15-33.1. ALs u op dubbel gelaagd glas tekt met u vinger klinkt een gelaagd ruit doffer.

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen