FAQs & Tips /Beglazing/Is de beglazing berekend naar het windgebied? Wat is dit?

Terug

Is de beglazing berekend naar het windgebied? Wat is dit?

Elk gebied in Nederland is anders, dit geld ook voor de hoeveelheid wind die u op uw gevel krijgt. Nederland is in drie algemene windgebieden ingedeeld. Gebied 1 is de kop van Noord-Holland en de Waddeneilanden. Onder gebied twee valt bijvoorbeeld Lelystad, waar wij gevestigd zijn, Groningen, Friesland, Flevoland, het overige deel van Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Het derde windgebied is toegekend naar de overige provincies.

De relevantie van het windgebied voor kunststofkozijnen is dat de dikte van het glas aan de hand van het windgebied wordt bepaald. Als dit niet wordt gedaan dan is er een kans dat bij veel wind op uw gevel het glas breekt. Wij als Starkozijn berekenen onze glas dikte aan de hand van het windgebied, de grootte van het glas maar ook de hoogte van de locatie waar het kozijn komt.

Het probleem dat vaak ontstaat bij het kopen van kozijnen buiten de Nederlandse grens is dat het glas niet berekend is op de windkracht hier. In het buitenland wordt vaak standaard 4-15-4 glas geleverd ongeacht de grote en hoogte van het glas en het windgebied van de woning, dit zorgt er natuurlijk voor dat er een prijsverschil ontstaat maar de klant loopt daar mee ook risico. Dus als u zeker wil zijn dat het glas toereikend is, zoek dan naar een vakkundig bedrijf.

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen