FAQs & Tips /Beglazing/Wat betekend de glas opbouw van HR++ 4-15-4 of 6-15-5?

Terug

Wat betekend de glas opbouw van HR++ 4-15-4 of 6-15-5?

Wat betekent de glasopbouw van HR++ 4-15-4 of 6-15-5?

HR++ Isolatieglas
HR++ staat voor Hoog Rendement isolatieglas. Dit type glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw gevuld met argon gas, wat zorgt voor uitstekende isolatie-eigenschappen.

Voorbeeld: 4-15-4
Bij een glasopbouw van 4-15-4 betekent dit dat het glas bestaat uit twee glasplaten van elk 4 mm dik, gescheiden door een spouw van 15 mm. Deze opbouw zorgt voor een goede isolatiewaarde.

Voorbeeld: 6-15-5
Bij een glasopbouw van 6-15-5 betekent dit dat het buitenste glas 6 mm dik is, het binnenste glas 5 mm dik is, en dat er een spouw van 15 mm tussen zit. Deze variant biedt een nog betere isolatie en is ideaal voor situaties waarin extra stevigheid gewenst is.

Voorbeeld: 4-12-4-12-4
Bij een glasopbouw van 4-12-4-12-4 bestaat het glas uit drie glasplaten van elk 4 mm dik, gescheiden door twee spouwen van 12 mm. Deze opbouw zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde, ideaal voor passiefhuizen en andere zeer energiezuinige toepassingen.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas biedt vele voordelen, waaronder:
Energiebesparing: Vermindert warmteverlies, wat resulteert in lagere energiekosten.
Comfort: Zorgt voor een aangename binnentemperatuur en vermindert koude luchtstromen.
Geluidsisolatie: Vermindert geluidsoverlast van buitenaf.
Milieuvriendelijk: Verlaagt de CO2-uitstoot door minder energieverbruik.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Het is heel eenvoudig om een offerte aan te vragen bij Starkozijn v/d Vecht. Je kunt een offerte aanvragen via onze website door het online formulier in te vullen. Geef hierbij zo gedetailleerd mogelijk aan wat je wensen en specificaties zijn.

Kan ik de glasopties in het echt bekijken?

Ja, je bent van harte welkom in onze showroom! Hier kun je de verschillende soorten isolatieglas bekijken en vergelijken. Onze experts staan klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden. Maak eenvoudig een afspraak via onze website of bel ons op.

Waar is de showroom van Starkozijn v/d Vecht?

Onze showroom is gelegen op Kaapstanderweg 31 te Lelystad. We zijn geopend van dinsdag tot zaterdag. Wel raden aan om van tevoren een afspraak te maken, zodat we voldoende tijd voor je kunnen reserveren. De afspraak kunt u eenvoudig zelf plannen via onze showroom afspraak planner. Dan is de showroom geheel geopend voor u.

Contact opnemen:

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via onze website of telefoon op 0320-219234. We staan klaar om je te helpen!

Overzicht van verschillende beglazing

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen