FAQs & Tips /Beglazing/Is Hr+++ (3 dubbel glas) beter dan HR++ dubbel glas?

Terug

Is Hr+++ (3 dubbel glas) beter dan HR++ dubbel glas?

Ja de isolatiewaarde is beter, maar de montagekosten en de aanschafkosten kunnen een stuk duurder uitvallen. Natuurlijk is de isolatie waarde hoger van HR+++ (3 dubbel glas) met een waarde van Ug=0,7 veel hoger dan het standaard HR++ glas met een waarde van Ug=1,1. Hoe lager de U waarde hoe beter de isolatie waarde.

Er wel 3 zaken waar u rekening dient te houden met HR+++ (3 dubbel gelaagd glas) ten opzichte van HR++ glas.

  1. Het beslaan van ramen aan de buitenzijde, dit gebeurt al een paar keer per jaar met HR++ glas maar met 3 dubbel glas zal dit veel meer voorkomen, de oorzaak hiervan is de het glas nog beter isoleert waardoor het vocht ook langer op de ramen blijft zitten. In een andere vraag behandelen wij de vraag waardoor ontstaat er condens op uw ramen.
  2. De inbouw diepte van het HR+++ triple glas is aanzienlijk dieper dan bij HR++ glas. De kozijnen waar het triple glas in geplaatst moet worden moet dus wel een glassponning hebben voor dit type glas. Het kozijn dat Deceuninck speciaal heeft ontwikkeld voor triple glas heet Thermofibra.
  3. De montage voor HR+++ glas kan hoger uitkomen dan HR++ glas dit komt omdat het ruit 1/2 zwaarder is en dit het gevolg kan hebben dat de montage gedaan moet worden met bijvoorbeeld een hijskraan, deze kosten worden natuurlijk betaald door de eindgebruiker.

De keuze van het type glas dat bij uw wensen past, ligt volledig bij u als klant. Tegenwoordig zijn er HR++ ruiten beschikbaar die een isolatiewaarde behalen die vergelijkbaar is met HR+++ triple glas. Dit wordt bereikt door het gebruik van alternatieve gasvullingen tussen het glas, waardoor een isolatiewaarde van U=0,8 kan worden behaald. Dit komt bijna overeen met de isolatiewaarde van triple glas met U=0,7.

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen