FAQs & Tips /Financiering/Duurzaamheidslening in Dronten

Terug

Duurzaamheidslening in Dronten

**Duurzaamheidslening in Gemeente Dronten**

Wil je als inwoner van de gemeente Dronten je woning energiezuiniger en duurzamer maken? Dan biedt de gemeente Dronten de mogelijkheid om een Duurzaamheidslening af te sluiten. Deze regeling is bedoeld om huiseigenaren in Dronten aan te moedigen om hun woningen te voorzien van energiebesparende en energieopwekkende maatregelen.

**Waarom kiezen voor een Duurzaamheidslening in Dronten?**

Een Duurzaamheidslening in Dronten is beschikbaar voor huiseigenaren die tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten om duurzame en energiebesparende maatregelen te treffen. Of je nu overweegt om je kozijnen te vervangen, je woning te isoleren of zonnepanelen te installeren, deze lening kan je net dat extra duwtje in de rug geven.

**Bespaar Kosten en Draag bij aan het Milieu**

Het nemen van energiebesparende maatregelen heeft meerdere voordelen. Het leidt niet alleen tot lagere woonlasten door een verminderd energieverbruik, maar ook tot een hoger wooncomfort en een beter binnenklimaat. Daarnaast draag je bij aan een schonere leefomgeving door de vermindering van broeikasgasemissies. Kortom, investeren in duurzaamheid betekent besparen en het milieu verbeteren.

**Aantrekkelijke Voorwaarden**

De gemeente Dronten heeft budget beschikbaar gesteld voor de verstrekking van Duurzaamheidsleningen. Deze leningen worden uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) en bieden een aantrekkelijk lage rente, momenteel 2,4% (afhankelijk van de marktrente). De Duurzaamheidslening heeft een looptijd van 10 jaar voor leningen tot € 7.500,- en 15 jaar voor leningen tot € 15.000,-.

**Voorwaarden van de Duurzaamheidslening in Dronten**

Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan de Duurzaamheidslening in Dronten, zoals:

– De Duurzaamheidslening is een consumptieve lening.
– De looptijd is 10 jaar voor leningen tot € 7.500,- en 15 jaar voor leningen tot € 15.000,-.
– Het minimum leenbedrag is € 2.500,- en het maximum leenbedrag is € 15.000,-.
– De rente voor de Duurzaamheidslening blijft gedurende de looptijd vast.
– De lening wordt afgelost in maandelijkse annuïteiten.
– De lening wordt verstrekt via een bouwkrediet.
– Een positieve krediettoets is vereist voor leningstoewijzing.
– Je kunt de lening altijd boetevrij aflossen, met een minimum van € 250,-.
– Het college wijst een aanvraag af als het budget niet toereikend is.

**Hoe aanvragen?**

Voor je een Duurzaamheidslening kunt aanvragen, dien je toestemming te krijgen van de gemeente of provincie waarin je woont of gaat wonen. Elke instantie hanteert haar eigen beleid en beoordeelt of je aan hun voorwaarden voldoet en of er voldoende budget beschikbaar is. Dit kan variëren afhankelijk van de situatie.

**Meer Informatie**

Wil je meer weten over de specifieke voorwaarden en maatregelen die gelden in de gemeente Dronten? Raadpleeg dan de website van je gemeente: [Duurzaam Dronten]. Hier vind je ook een overzicht van de stappen voor het aanvragen van deze lening.

**Persoonlijke Lening**

Naast de Duurzaamheidslening biedt de gemeente Dronten ook een Persoonlijke Lening aan. Dit is een lening met een vast maandbedrag en een vaste looptijd, die je kunt gebruiken voor diverse aankopen.

**Voorwaarden van de Persoonlijke Lening in Dronten**

– Het minimum leenbedrag is € 2.500,- en het maximum leenbedrag is € 15.000,-.
– De looptijd bedraagt 180 maanden, maar voor leningen tot € 7.500,- is de looptijd 120 maanden.
– De lening is beschikbaar voor eigenaren/bewoners en niet beschikbaar voor verhuurders of huurders.
– De minimumleeftijd bij aanvraag is 18 jaar, terwijl de maximumleeftijd bij aanvraag 100 jaar is.

**SVn Persoonlijke Lening**

De SVn Persoonlijke Lening is een lening met een vaste rente en looptijd. De maandelijkse betalingen blijven gedurende de hele looptijd gelijk, omdat ze bestaan uit zowel rente als aflossing. Het geleende bedrag wordt in een bouwdepot gestort, en je hebt de flexibiliteit om de hele lening of een deel ervan kosteloos af te lossen (met een minimum extra aflossing van € 250,-).

Voor gedetailleerde informatie over de kosten, raadpleeg de actuele Algemene Bepalingen Consumptief krediet.

Als je vragen hebt over het aanvraagproces of de lening, kun je contact opnemen met SVn. Voor specifieke vragen over de verordening en voorwaarden kun je ook contact opnemen met de gemeente of provincie.

We hopen dat deze informatie je helpt bij het realiseren van je duurzaamheidsdoelen en financiële behoeften in de gemeente Dronten. Samen werken we aan een duurzamere en milieuvriendelijkere toekomst.

Bronnen: https://www.svn.nl/lening/Dronten/svn-persoonlijke-lening/12680 en https://www.dronten.nl/direct-regelen/wonen-verhuizen-verbouwen/duurzaam-dronten/duurzaamheidslening/

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen