FAQs & Tips /Kleur

Terug

Kleur

Bijna alle kunststofkozijnen worden standaard gemaakt in de kleur wit Ral 9016 en crème wit Ral 9001, dit is dan glad kunststof.

Er zijn een aantal mogelijkheden om kleur op kunststofkozijnen te maken, de meest voorkomende methode is folie met of zonder houtnerf.

Deze folie heeft 10 jaar fabrieksgarantie op verkleuren, dit is een goede methode om kleur te geven aan kunststofkozijnen het nadeel is dat je gebonden bent aan de kleuren die er te krijg zijn in Renolite folie.
Er zijn een aantal merken die werken met gerecyclede kunststofkozijnen deze moeten altijd met houtnerf binnen en buiten worden toegepast. Bij ons is dit een keuze natuurlijk, wij gebruiken niet gerecycled kunststof dit zorgt ervoor dat houtnerf folie een keuze is. Wij raden binnen geen nerf te nemen aan omdat de nerf licht absorbeert en hierdoor de kleur van het kozijn veel donkerder lijkt te zijn en de ruimte kleiner lijkt.

Deceuninck heeft ook nog Decorock dit is speciale coating om kleur te geven aan kunststofkozijn profielen, deze coating is ook 10 jaar kleurecht. Alleen is deze coating iets kras gevoeliger dan Renoliet folie, wel is Decorock is wel bestand tegen chemische stoffen.

Kunststofkozijnen worden ook wel is gespoten door een spuiter dit raden wij niet aan, dit omdat het effect van de verf op het kozijnen profiel niet duidelijk is. De fabrieksgarantie vervalt ook na het spuiten.

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen