FAQs & Tips /Onderhoud/Condensatie aan de buitenzijde van uw nieuwe kunststof kozijnen?

Terug

Condensatie aan de buitenzijde van uw nieuwe kunststof kozijnen?

Gezien de hoge isolatiewaarde van uw nieuwe beglazing wordt de temperatuur van het buitenste ruit slechts in geringe mate beïnvloed door de verwarmde binnen omgeving. Er is dus sprake van weinig warmteverlies door de beglazing dit houdt dan wel in dat het buitenste ruit erg koud wordt.

Als er nu een snelle temperatuurstijging van de buitenlucht plaats vindt, inclusief een hoge luchtvochtigheidsgraad, dan is de kans op condensatie van de buitenste ruit erg groot. Dit effect kent iedereen wel van de spiegel in de badkamer.

Dit verschijnsel doet zich voornamelijk in de vroege morgen voor, vooral in de lente en de herfst, maar verdwijnt altijd weer vanzelf. Dit vormt het bewijs van het goed functioneren van HR++ isolerende beglazing. Nu kan dit totaal geen kwaad maar het kan zeker wel vervelend zijn, meestal is het met een uur wel weer verdwenen. Let wel als u voor 3 dubbel glas kiest (HR+++) blijft de condens nog langer zitten op het buitenruit.

Het kan zijn dat niet ieder ruit in uw woning last heeft van dit verschijnsel, dit kan aan veel dingen liggen, de wind, bomen en struiken, overkapping, etc. Helaas is er niet echt iets wat u ertegen kan doen. Het is een teken dat het glas zeer goed isoleert.

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen