FAQs & Tips /Algemeen/Is vlak profiel slechter dan verdiept profiel?

Terug

Is vlak profiel slechter dan verdiept profiel?

Ja en nee, een vlak profiel (Model Flex) is niet slechter maar wel minder sterk. In Nederland hebben wij vrij grote kozijnen dus is een verdiept profiel(Model royal) met een grotere stalen versteviging gewoon wat beter.

In het buitenland monteren de meeste bedrijven vlak profiel (Model Flex) dit omdat de kunststof kozijnen tegen de buiten muur worden gemonteerd van binnen uit, dus er is niet veel te zien van het kunststof kozijn. Vaak hebben ze in het buitenland ook kleinere kozijnen. Wij bouwen dus van origine anders waardoor zijn onze kozijnen wel in zicht en groter zijn hiervoor is het verdiepte profiel (Model Royal) ontwikkeld.

Qua isolatie waarde verschillt het verdiepte en het vlakke profiel niet veel. Het veridiepte profiel geeft meer stevigheid en de diepte maat van verdiept profiel komt veel meer in de buurt van de bestaande houten kozijnen. Dus beide zijn ze toe toepassen maar het verdiepte profiel is voor Nederland net wat beter.

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen