FAQs & Tips /Algemeen/Welke schuifdeur is het beste (hefschuif, schuif of kiepkantel)?

Terug

Welke schuifdeur is het beste (hefschuif, schuif of kiepkantel)?

Elke type schuifdeur heeft zijn voor- en nadelen hieronder zullen wij deze behandelen.

Kunststof hefschuifdeur:
Dit is een zeer mooi schuifdeur en kan ook zonder problemen erg groot worden uitgevoerd.
Een hefschuifdeur schuift ook erg licht. Het grootste nadeel van deze deur is, de inbouwdiepte van de schuifdeur. De deur is er diep, dit betekend vaak dat er of veel vloer dient te worden verwijdert. Een andere optie is om de schuifdeur op de vloer neer te zetten alleen dan heeft u een hoge overstap.

Kiepkantel-schuifdeur:
Deze schuifdeur is niet geschikt voor elke grote en eigenlijk niet voor een beneden verdieping, dit is meer een schuifdeur voor op een balkon. De voordelen van deze schuifdeur zijn dat hij uit kozijn profiel is gemaakt dus even dik is als de rest van de kozijnen en de schuifdeur kan kiepen. De nadelen zijn storingsgevoelig beslag, niet geschikt voor grotere maten, eigenlijk niet van buiten te bedienen en moeilijk te bedienen voor mensen die het niet gewent zijn.

Schuifdeur:
Het woord zegt het al deze schuifdeur gaat niet omhoog of omlaag, hij kan niet kiepen maar hij schuif simpel weg gewoon. Deze schuifdeur verkopen wij het meest want hij is ranker dan de hefschuifdeur waardoor hij vaker lager kan worden ingebouwd zonder dat de vloer moet worden verwijdert. Omdat deze schuifdeur minder bewegende delen bevat is de deur ook minder storingsgevoelig verder kan de deur ook worden gebruikt voor grote maten. Het nadeel van de schuifdeur is dat hij iets zwaarder loopt dan de twee hierboven beschreven schuifdeuren.

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen