FAQs & Tips /Materiaal/Kunnen kunststofkozijnen op hout lijken?

Terug

Kunnen kunststofkozijnen op hout lijken?

Jazeker, kunststofkozijnen kunnen worden uitgevoerd met rechte verbindingen (houtlook verbinding) net zoals de bestaande houten kozijnen. Deze rechte verbinding vervangt de 45 graden verstek las aan de buitenzijde van het kunststofkozijn. Deze rechte verbinding is horizontaal in de vaste delen en verticaal in draaiende delen van het kozijn.

Het verhaal van houtlook verbinding is een puur visueel aspect want het kozijn wordt nog steeds gelast. De binnenzijde bij een houtlookverbinding is hetzelfde als bij een verstekverbinding want het lassen van het kozijn is noodzakelijk voor de kwaliteit en stevigheid van het kozijn. Er zijn veel meer belangrijke aspecten voor een kwalitatief goed kozijn deze worden bij andere tips besproken.

Naast het uitvoeren van het kozijn in een houtlook verbinding zijn er nog twee methoden om het kozijn meer op een houten kozijn te laten lijken namelijk, houtnerf folie en profiel types.

Houtnerf folie heeft twee voordelen, zoals de naam al zegt bevat de folie een houtnerf hierdoor lijkt het kunststofkozijn meer op een houtenkozijn. Naast de nerf heeft de folie het voordeel dat het kleur aan het kozijn toevoegt. Het kunststofkozijn wordt standaard geproduceerd met een gladde structuur in de kleuren crème wit RAL9001 of wit RAL9016. Als het kozijn in een andere kleur dient te worden uitgevoerd kan dit worden gedaan door houtnerf folie.

Om in te spelen op de vraag van kunststofkozijnen die op houten kozijnen lijken hebben sommige merken extra profielen ontwikkeld zoals ons profiel van Deceuninck het blokprofiel (Retro). Hierdoor wordt de authentieke stijl van de woning overnemen. Het blokprofiel is een profiel dat een 90 graden hoek bevat waardoor het op een houtenbalk lijkt. De normale profielen (Royal) hebben in het algemeen een schuin verloop, dit is onder andere voor het afvoeren van water en dergelijke. Een blok profiel kozijn bestaat daarom ook uit drie blok profiel profielen (Zij- en bovenkant), de onderzijde wordt uitgevoerd in het normale profiel zodat er geen water op het kozijn blijft liggen.

Wij als Starkozijn kunnen u natuurlijk voorzien van kozijnen met houtnerf folie en houtlook verbinding, die geproduceerd zijn uit het blok profiel (Retro). Verder is het ook mogelijk om het gewone verdiepte (Royal) kozijnen uit te voeren met houtnerf folie en de houtlook verbinding.

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen