FAQs & Tips /Montage/Wat is stompe montage?

Terug

Wat is stompe montage?

Stompe montage is een (snelle) manier om uw bestaande kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen.
Bij stompe montage wordt het oude kozijn gedemonteerd in de vrij gekomen sparing wordt het nieuwe kunststof kozijn gemonteerd en vastgezet in de bestaande spouwlat of met ankers naar de binnen muur en dan afgepurd. Het voordeel van deze montage is dat het bedrijf meer kunststof kozijnen in een dag kan monteren en minder materiaal nodig heeft.

Het nadeel van de stompe montage ten op zichten van de Stelkozijn montage is dat er bij de stompe montage sneller niet waterpas/haaks monteert wordt, waardoor er meer kans op lekkage en tocht. Het lastiger is om een goede afdichting te maken tussen de kozijnen en de binnen en buiten muur.
Dat er sneller problemen zijn met scharnieren die tegen de binnenmuur aanlopen.

Het voordeel van stompe montage: Dat het kader (kozijn) ranker is dan het kader bij een stelkozijn montage.

De hierboven beschreven argumenten zijn ook de reden waarom wij als Starkozijn v/d Vecht niet stomp monteert. De methode die wij gebruiken is de stelkozijn montage. Deze montage duurt wat langer en kost meer materiaal (stelkozijnen) maar u kunt daardoor ook langer van uw kunststofkozijnen genieten.

Hieronder een detail tekeningen van een kunststofkozijn wat stomp is gemonteerd.

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen