FAQs & Tips /Reglement en wetgeving/Mag je in een kunststof kozijn schroeven voor een gordijn/zonwering?

Terug

Mag je in een kunststof kozijn schroeven voor een gordijn/zonwering?

Nee, officieel mag dit niet. Alle fabrikanten van kunststofkozijnen hebben in hun algemene voorwaarden staan dat als u iets aan het kunststofkozijn laat veranderen of zelf verandert, dat alle garanties op het product komt te vervallen.

Dit zegt natuurlijk niet dat het niet kan, al het hang- en sluitwerk gaat door het kunststof heen, er moet goed over nagedacht worden voor dat je iets gaat bevestigen aan een kunststofkozijn, nogmaals hou er rekening mee dat je fabrieksgarantie vervalt.

Als u iets aan de binnenzijde wilt bevestigen op een kunststofkozijn doe dat dan in de glas lat, deze is altijd nog te vervangen omdat dit een los onderdeel is van het kozijn. Let wel op gebruik alleen korte schroefjes.

Mocht u iets op de buitenzijde van een kunststofkozijn monteren dan moet u altijd eerst door de waterkamers heen voor dat u bij het staal komt, dit is dan ook meteen de reden waarom het eigenlijk niet mag omdat u dan een verbinding maakt tussen de waterkamers van het profiel en het staal in het kunststofkozijn.

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen