FAQs & Tips /Reglement en wetgeving/Hoe werken garanties bij de aankoop van kunststof kozijnen?

Terug

Hoe werken garanties bij de aankoop van kunststof kozijnen?

Dit is een lastig onderdeel voor elke consument die kunststofkozijnen gaat kopen. Het ene bedrijf heeft nog langere garantieperiode dan de andere, staar u daar niet blind op. Het komt eigenlijk hierop neer: Hoe lang geeft de fabrikant fabrieksgarantie op hun producten, dit is de belangrijkste garantie dus niet de garantie van het montage/verkoopbedrijf.

Waarom zal u denken, nou de meeste bedrijven bestaan geen 10 jaar natuurlijk zijn ze er wel maar er zijn meer bedrijven die verdwijnen. Wij bestaan nu ook al meer dan 10 jaar dus wij zijn het levende bewijs dat het voorkomt.

Stel u heeft kunststofkozijnen gekocht met 25 jaar garantie en na 11 jaar laat de folie los van het kunststofkozijn (Dit gebeurd bij ons nooit). Het verkoop/montagebedrijf is er niet meer, dus daar kunt u niet terecht, dan kunt u alleen nog maar naar de fabrikant. De fabrikant geeft alleen maar 10 jaar garantie op de folie dus valt u buiten de boot. Als de fabrikant van de profielen 15 jaar garantie had gegeven kon u altijd nog daar aankloppen voor uw probleem.

Wij raden u aan om een offerte aan te vragen bij een VKG-keurmerkdealer, dit garandeert u een Nederlands topproduct. Allemaal onder de garantievoorwaarde van het VKG-keurmerk. Het VKG-keurmerk houdt ook bij wie u uw kunststofkozijnen heeft gemonteerd, wie ze heeft geproduceerd en van welk merk de profielen zijn.

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen