FAQs & Tips /Reglement en wetgeving/Veel gestelde vragen over CE-Certificering:

Terug

Veel gestelde vragen over CE-Certificering:

Vragen over CE-Certificering:

Wat is een CE-Prestatieverklaring?
Een CE-Prestatieverklaring, ook wel DoP (Declaration of Performance) genoemd, verstrekt essentiële informatie over de belangrijkste prestatiekenmerken van een product en het beoogde gebruik ervan. Fabrikanten, importeurs en distributeurs moeten deze verklaring sinds 1 juli 2013 in overeenstemming met de Europese Verordening Bouwproducten leveren.

Waarom is een CE-Prestatieverklaring belangrijk?
De prestatieverklaring bewijst dat een product voldoet aan de vereiste prestatienormen voor de specifieke toepassing, zowel bij de introductie op de markt als tijdens verdere distributie. Dit biedt niet alleen transparantie, maar ook zekerheid over de kwaliteit en prestaties van het product.

Welke informatie bevat een CE-Prestatieverklaring?
Een CE-Prestatieverklaring vermeldt diverse details zoals:
– Productnaam en type aanduiding
– De belangrijkste prestatiekenmerken (bijv. windweerstand, waterdichtheid, thermische isolatie)
– De norm(en) waaraan het product voldoet
– Informatie over de fabrikant en de contactgegevens
– De aangemelde instantie(s) die de prestatie van het product hebben beoordeeld

Waar kan ik de prestatieverklaringen van jullie producten vinden?
Je kunt de prestatieverklaringen voor onze kunststof producten, zoals die van CE-Ploeg Kozijnen en Kuro Kozijn, digitaal bekijken en downloaden via onze website. Dit maakt het eenvoudig om altijd toegang te hebben tot de benodigde documentatie. Download CE-Ploeg Kozijnen en of CE-Kuro Kozijn

Wie beoordeelt en verifieert de prestaties van jullie producten?
Erkende certificatie-instanties zoals KIWA Nederland BV, SKG-IKOB, Buildwise, en andere geaccrediteerde instanties beoordelen en verifiëren onze producten. Deze instanties voeren typeonderzoeken uit op basis van bemonstering door de fabrikant. Hierdoor kunnen we garanderen dat het product aan de geldende normen voldoet.

Welke normen hanteren jullie voor de CE-certificering?
Onze ramen en deuren voldoen aan de geharmoniseerde technische specificatie NEN-EN 14351-1:2006 + A2:2016. Deze norm specificeert de prestatie-eisen voor ramen en deuren zonder brand- en rookwerende eigenschappen. Hierdoor voldoen onze producten aan de hoogste kwaliteitseisen.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over CE-certificering?
Neem voor meer informatie over CE-certificering en onze producten contact met ons op via onze contactpagina. Onze experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je van de nodige documentatie te voorzien. Zo zorgen we ervoor dat je altijd volledig geïnformeerd bent.

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen