FAQs & Tips /Reglement en wetgeving/Wat betekent het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) voor kunststof kozijnen?

Terug

Wat betekent het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) voor kunststof kozijnen?

Het PKVW is een keurmerk dat zich speciaal bezighoudt met het controleren van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Het PKVW stelt eisen waar aan een woning moet voldoen om ervoor te zorgen dat een inbreker een langere periode bezig moet zijn om binnen te komen.

Het PKVW houdt zich dus niet alleen bezig met het beslag van de kunststofkozijnen maar ook met overige beveiligingen in uw woning. Het PKVW test het beslag van het kozijn, als het beslag voldoet aan alle eisen dan mag het beslag worden verkocht als PKVW-beslag en heeft u zekerheid van een kwalitatief goed beslag in uw kozijn. Naast de eisen van het beslag schrijft het PKVW ook eisen aan bijvoorbeeld: de dikte van de draaikiepramen en of deuren en de dikte van het paneel in de kozijnen.

Om het PKVW-certificaat te ontvangen heeft het PKVW twee stappenplannen opgesteld, stappenplan bestaande woning en stappenplan nieuwbouwwoning. Het stappenplan van een bestaande woning ziet er als volgt uit:

  1. Vraag een PKVW-expert om uw huis te controleren op inbraakwerendheid. Na deze controle brengt de PKVW-expert een offerte uit.
  2. De PKVW-expert voert na acceptatie van de offerte de benodigde handelingen uit.
  3. Na de werkzaamheden dient er nog een laatste controle te worden uitgevoerd. Na enkele weken ontvangt u het PKVW-certificaat.
  4. Informeer bij uw verzekeraar naar de premiekorting. De meeste verzekeraars geven een korting met een PKVW-certificaat Beveiligde Woning voor zolang het certificaat geldig is. De geldigheid van het certificaat is 10 jaar.

Omdat het PKVW de eisen steeds verandert (aanscherpt) kan het betekenen dat uw kozijnen van een paar jaar terug nu niet meer voldoen aan de nieuwe eisen van het PKVW.

Let wel: als u kunststof kozijnen voldoen aan PKVW heeft uw woning nog niet dit keurmerk hiervoor dienen meer dingen in een om de woning worden aangepast. Zie de website van www.politiekeurmerk.nl

Bezoek onze showroom

Kaapstanderweg 31

8243 RB Lelystad

Ma - gesloten

Di - Vr - 10:00 - 12:30, 13:00 - 17:00

Za - 10:00 - 12:30, 13:00 - 15:00

Zo - gesloten

Start uw project vandaag

Tijdens een kennismakingsgesprek beantwoorden we graag alle vragen en nemen we de mogelijkheden samen met u door. Zijn de wensen bij ons bekend? Dan maken wij een offerte voor u.

Offerte aanvragen